Spring til indhold

Rejsebrev

Emil Faurby Maarup

Emil Faurby Maarup var i projektorienteret forløb hos Citilawyers i Sydney på 9. semester af sin cand.merc.jur.

Rejsebrev

Emil Faurby Maarup

Emil Faurby Maarup var i projektorienteret forløb hos Citilawyers i Sydney på 9. semester af sin cand.merc.jur.

Emil Faurby Maarup var i projektorienteret forløb hos Citilawyers i Sydney på 9. semester af min cand.merc.jur., fra september 2022 til marts 2023.

Mit praktikophold var halvt økonomisk og halvt juridisk, men kunne sagtens have været rent juridisk, eller rent økonomisk, hvis du i stedet ønsker at fordele dine ECTS på denne måde.

Ansøgningsprocessen

Jeg havde altid haft et ønske om et udenlandsk praktikophold i forlængelse af min uddannelse. Grundet et travlt semester, valgte jeg at gøre brug af et privat selskab til at finde min praktikplads. Jeg kan klart anbefale at gøre dette, hvis det virker uoverskueligt at kontakte virksomheder på egen hånd, mens semesteret og eksaminerne står på.

Hav in mente, at selvom man betaler sig til hjælp, så kræver ansøgningsprocessen meget tid og arbejde. Jeg kan dog kun sige, at de ansatte hos Juridisk Institut vil gøre alt for at få dig af sted, og at de bestemt er en stor hjælp og støtte. Universitetet sætter en masse hjælp til rådighed, men hvis du/I ønsker at høre direkte fra mig om mine erfaringer, så tøv ikke med at kontakte mig, når du/I læser dette.

Hvorfor Sidney?

Hovedårsagen til, at valget endte på Sydney, var, at jeg ønskede at forbedre mit engelsk, men samtidig også komme væk fra de trygge rammer i Europa.

Sydney er nok ikke den første by, som man tænker på, når man overvejer et sted at tage i praktik, men det er det hele værd at rejse om på den anden side af jorden. Sydney er multikulturel og giver en fantastisk forsmag på forskellige kulturer og livsmåder. Det giver et godt billede af, hvor forskellige kulturer er, og kan måske også give dig et billede af, at den måde, som vi gør ting på i Danmark, ikke er den eneste rigtige.

Den bedste måde at beskrive Sydney på i sammenligning med Danmark, er at det kan virke som København på steroider. Hver enkelt forstad er en by i sig selv, og hvis du rejser rundt i Sydney, vil du opdage, at det føles som at tage til et nyt land ved bare at skifte forstad. Sydney er en havneby, hvor du nemt kan tage færgen rundt til andre områder, bl.a. mange parkområder og strande. Blue Mountains ligger kun to timers togtur væk, og der er CBD med alle populære shoppingcentre og butikker.

Økonomi og bolig

Min tidligere sammenligning med Sydney som København på steroider afspejles desværre også i boligpriserne.

Er du vant til de nordjyske priser, vil du få et chok! Dagligvarer, hvis du holder dig til Aldi og ikke de dyre supermarkedskæder fra Australien, er lidt billigere end i Danmark på nogle områder, men dyrere på andre.

Offentlig transport er billigere end i Danmark og især i weekenderne, hvor der er et loft på, så du rejser alt det, som du vil, for kun 40 kr.

Hvis du har lysten og gåpåmodet, så er det sjovt at se, hvordan den juridiske tankegang og problemløsning sagtens kan bruges i et andet land og retssystem.

Emil Faurby Maarup

At arbejde i Sydney

Min store bekymring inden afrejse var, om det overhovedet ville være muligt at bruge alt det lærte juridiske til noget, da lovgivningen, sprog osv. Ikke er den samme som i Danmark.

Min personlige erfaring er, at det tager tid at lære de faglige udtryk, og lovene er selvfølgelig ikke magen til de danske, men grundprincipperne og tankegangene bag reglerne er sammenlignelige med vores. Australsk lovgivning udspringer fra det britiske og minder derfor i hovedtræk om, hvad vi er vant til i Danmark.

Min anbefaling er i hvert fald, at hvis du har lysten og gåpåmodet, så er det sjovt at se, hvordan den juridiske tankegang og problemløsning sagtens kan bruges i et andet land og retssystem. Det har åbnet mine øjne for, at selvom du altid kun har arbejdet med dansk lovgivning (og lidt EU-ret), så vil du stadig kunne flytte til et andet land og arbejde og ikke være stavnsbundet til Danmark.

I forhold til det økonomiske arbejde, var der ikke den store bekymring, da det meste erhvervsøkonomi, som jeg havde lært på Universitet var på engelsk.

Udbytte af forløbet

Min anbefaling er uden tvivl: ”Just do it”! Hvis du har drømmen om at arbejde i udlandet i fremtiden eller at arbejde tæt med internationale koncerner med virksomheder i Danmark, så er et internationalt praktikophold en fantastisk mulighed for at få en forsmag på det.

Det har givet en masse erfaring i rygsækken. Ikke kun fagligt, men også personligt. Fordelene ved at få mulighed for at arbejde fuldtid ved et lille advokatfirma, som det, jeg valgte, er, at du får lov til at følge med og prøve at arbejde med alt fra ”litigation” til ”contract law” og ”businessplan” til ”marketingplan”. Jeg har fået et klarere billede af, hvad der egentlig interesserer mig, og hvad der ikke gør.