Spring til indhold

Rejsebrev

Christian Hallenberg

Christian Hallenberg læste på Oslo Universitet på 9. semester som del af sin uddannelse på Aalborg Universitet.

Rejsebrev

Christian Hallenberg

Christian Hallenberg læste på Oslo Universitet på 9. semester som del af sin uddannelse på Aalborg Universitet.

Jeg havde haft ideen om et udlandsophold, siden jeg begyndte på studiet, men havde ikke gjort mig de store tanker om, hvilke fag jeg godt ville følge, eller hvilket universitet det skulle være. I forbindelse med en forelæsning bragte Erik Werlauff faget Søret på banen. Jeg talte kort med Erik Werlauff efter forelæsningen og var derefter ret hooked på netop dette fag.

Jeg undersøgte derfor nærmere, hvor man kunne følge det henne. Der var flere universiteter i Nordeuropa, herunder Oslo, Southampton og Hamborg. Da Hamborg Universitet ikke besvarede mine mails, og Southampton kostede over 100.000 kr., blev det Oslo Universitet. Oslo Universitet er anerkendt for deres linje inden for Søret, hvilket jeg fik stort udbytte af i forhold til viden og forståelse af faget.

Ansøgningsprocessen

De nordiske universiteter har en samarbejdsaftale, der hedder Nordlys. Det var derfor ret simpelt for mig at ansøge. Jeg tog kontakt til det internationale kontor, hvorefter de sendte mig nogle blanketter, jeg skulle udfylde - heriblandt valg af fag. Nogle måneder senere modtog jeg et optagelsesbrev fra Oslo Universitet.

Da det er hjemmeuniversitetet, der skal godkende valg af fag, skal man søge studienævnet om en forhåndsgodkendelse, således at man har mulighed for at få fuld merit. Jeg oplevede, at flere undervisere var meget hjælpsomme, hvis man havde brug for sparring omkring valg af fag, inden man søgte om forhåndsgodkendelse.

Økonomi og bolig

Da der er boliggaranti for studerende ved Oslo Universitet, er man sikker på at få et kollegieværelse. Jeg erfarede dog, at ikke alle kollegier er lige interessante at bo på, da man nogle steder skal dele bad og køkken med 7 andre. En god ide er at gøre op med sig selv, om man er den type, der kan bo sammen med 7 andre eller til 2-3 personer.

Oslo er et af verdens dyreste steder at leve, så jeg havde sparet en del penge sammen, plus jeg havde søgt et par legater. Selvom det kostede mange penge, var det det hele værd. Jeg mener, man bør se det som en investering i sin fremtid.

Det at studere på Oslo universitet har givet mig indsigt i nye retsområder. Jeg har udfordret og flyttet personlige grænser i forhold til selvstændighed, dømmekraft og tolerance.

Kristian Hallenberg

At studere på Oslo Universitet

Det var en stor oplevelse og meget interessant at studere på et ”fremmed” universitet. Da jeg valgte et nordisk universitet var mentaliteten meget den samme. Der var en RUS-uge, hvor man lærte nogle nye folk at kende, så man fik opbygget et socialt netværk, men ellers var det op til en selv at få skabt de sociale relationer, man havde behov for.

I forhold til Aalborg universitet var der få undervisningsgange og meget selvstudie. Det er derfor en god ide at undersøge, hvordan undervisningsformen er på det pågældende universitet.

Undervisningen og pensum var på engelsk, og eksamen var en skriftlig prøveform, der forgik på engelsk. Det tager noget længere tid at læse faglitteratur på engelsk til at begynde med, men efterhånden som semestret skrider frem, bliver man hurtigere. Det er derfor en god ide at undersøge, hvordan disse forhold er på det universitet, man overvejer at ansøge.

Udbytte

Det at studere på Oslo universitet har givet mig indsigt i nye retsområder. Jeg har udfordret og flyttet personlige grænser i forhold til selvstændighed, dømmekraft og tolerance. Opholdet har givet mig spændende og mindre spændende oplevelser men har samtidigt givet mig et parallelt socialt og fagligt netværk i Norge. Hvis jeg fik muligheden, ville jeg gøre det igen!